Facebookpagina Boo Raan

Thais restaurant uit Knokke-Heist krijgt eerste Michelinster: "We hadden het écht niet verwacht"

Het Thaise restaurant Boo Raan in Knokke-Heist heeft een eerste Michelinster te pakken. De vrouwelijke Thaise chef, Dokkoon Kapuea, is helemaal overdonderd. "We hadden het echt niet verwacht", zegt zaakvoerder Patrick De Langhe in haar plaats.

"De wervelwind van smaken uit het noordoosten van Thailand": zo omschrijft Michelin het restaurant Boo Raan uit Knokke-Heist. Zaakvoerder Patrick De Langhe: "Smaak is onze corebusiness. We proberen onze klanten een ervaring van smaken aan te bieden, die ze misschien ooit op reis geproefd hebben. Daarvoor krijgen we nu een Michelinster. Het is fantastisch."

Bij de nieuwkomers in de Michelingids zijn er meest van al West-Vlaamse chefs. Naast Boo Raan krijgt Willem Hiele van het restaurant "Willem Hiele" in Koksijde zijn eerste Michelinster. Ook "L'envie" uit Sint-Denijs bij Zwevegem krijgt voor het eerst een ster. De Brugse brasserie "Bar Bulot by Hertog Jan" ook.

2 Michelinsterren

En dan zijn er ook nog 2 restaurants in West-Vlaanderen die van 1 naar 2 sterren gaan. Maarten Bouckaert van Castor in Beveren-Leie bij Waregem heeft volgens de Michelinjury in korte tijd zijn eigen signatuur ontwikkeld. "Hij kookt als een ervaren rot, maar dan met jeugdig enthousiasme. Omschrijf zijn keuken gerust als klassieke beheersing en eigenzinnige ingevingen met absolute topproducten."

En er is ook veel lof voor Bartholomeus in Heist-aan-zee. "De tandem Bart Desmidt en Philip Vandamme trekken de lijn van excellentie door met hun nieuw concept." Ook zij worden beloond met 2 Michelinsterren.

Groene Michelinster

En Michelin reikt voor het eerst ook een groene ster uit. Dat is een beloning voor chefs die op een duurzame manier koken, bijvoorbeeld met veel lokale producten. De Jonkman in Sint-Kruis bij Brugge heeft zo'n groene Michelinster gekregen.

Meest gelezen