ROB tv

Werken Rillaarseweg in Tielt-Winge stil door faillissement aannemer

De werken op de Rillaarseweg in Tielt-Winge zullen nog maanden duren. De aannemer is namelijk failliet. En dus moet er gezocht worden naar een nieuwe. En zullen de buurbewoners nog langer geduld moeten hebben. 

De aannemer was sinds vorige zomer aangesteld voor de werken op de Rillaarseweg, maar intussen is hij failliet. En dus moet er een nieuwe gevonden worden. De werken zullen daardoor vertraging oplopen. Burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open VLD): "We gaan al zeker een maand vertraging oplopen door het faillissement van de aannemer. En dan moet er nog een andere aannemer aangesteld worden. Die gaan we wel vinden, want het is niet meer zo'n zwaar werk dat moet gebeuren. Maar die aannemers hun orderboek is goed gevuld. Zij kunnen niet zomaar alles laten vallen en hier beginnen.  In de praktijk zou het dus meerdere maanden kunnen duren." 

Meer plaats voor leerlingen op de weg

De werken op de Rilaarseweg zijn in juli 2020 gestart. Zo wordt de bestaande riolering vervangen, komen er nieuwe  fiets- en voetpaden en worden ook de kruispunten met de zijstraten vernieuwd. In de buurt van basisschool ’t Hagekind moeten kinderen te voet over het fietspad om de school te bereiken. Om dat veiliger te laten verlopen, komt er een voetpad van twee en halve meter breed. Het fietspad zelf wordt verplaatst naar de weg met een fietssugestiestrook zoals op de rest van de Rillaarseweg. 

Meest gelezen