Yente Thomas (17) uit Evergem krijgt als een van de eerste tieners in België coronavaccin: "Ik was eerst wat van mijn melk"

De 17-jarige Yente Thomas uit Ertvelde, bij Evergem, krijgt deze week als een van de eerste Belgische tieners een spuitje tegen het coronavirus. Als medewerker van woonzorgcentrum De Mey in Wachtebeke krijgt Thomas nu al de kans om zich te laten vaccineren.

Toen Yente Thomas (17) door woonzorgcentrum De Mey in Wachtebeke gevraagd werd om zich te vaccineren heeft hij even getwijfeld. “Ik was eerst wat van mijn melk, omdat ik niet wist wat ik ging doen”, zegt Yente. Een infosessie met de dokter van het woonzorgcentrum bleek uiteindelijk verhelderend. “Daarna heb ik de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en beslist om het te doen”, vertelt Thomas bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Uitzondering

Normaal gezien is het niet de bedoeling dat jongeren al zo vroeg een beroep kunnen doen op een vaccinatie. Volgens de taskforce die instaat voor de strategie bij de verdeling van de coronavaccins zouden jongeren pas tegen de zomer een spuitje kunnen krijgen. Bewoners en personeel van woonzorgcentra zijn als eerste aan de beurt. Net dat is de reden waarom Thomas als rusthuismedewerker nu al de kans krijgt.

Ik verwacht dat ik het coronavaccin nog deze week krijg

Yente Thomas (17), logistiek medewerker woonzorgcentrum De Mey in Wachtebeke

Thomas zit in zijn laatste jaar gezondheids- en welzijnswetenschappen op Sint-Laurens in Zelzate. Vorig jaar mocht hij stage doen in een rusthuis in Ertvelde. “Ik vind het heel leuk om met mensen te praten. Daar heb ik ook gemerkt dat de job echt iets voor mij is”, zegt hij daarover. 

Toen hij zag welke drama’s er zich afspeelden in de woonzorgcentra vond Yente het vanzelfsprekend om zich aan te bieden om vrijwilligerswerk te doen. Hij stuitte al snel op een vacature om logistiek medewerker te worden in het woonzorgcentrum De Mey in Wachtebeke. “Daarop heb ik meteen gereageerd en nu geef ik de bewoners eten en maak ik hun bedden”.

Wanneer hij het coronaspuitje toegediend krijgt is afhankelijk van welke dag de vaccins toekomen. “Ik verwacht het deze week wel”, aldus Yente.

(beluister het interview met Yente Thomas hieronder)

Meest gelezen