Verkeer in Zelzate in de knoop door ongeval in tunnel E34

In de omgeving van Zelzate is het bijzonder druk op de weg door een ongeval op de expressweg E34 in de tunnel onder het kanaal Gent-Terneuzen. Richting Knokke is de tunnel afgesloten en daardoor is het omrijden in de hele regio Zelzate.

Omstreeks  13.30 uur reed een autotransport achteraan in op een vrachtwagen van BPost. Dat ongeval gebeurde op een paar honderd meter voor het einde van de tunnel in de richting van Knokke. Gewonden vielen er gelukkig niet, maar enkele wagens dreigden door de klap van de transporteur te vallen.

Door het ongeval is de rijbaan volledig versperd en staat het verkeer op de E34 volledig stil. Ook op de R4, John Kennedylaan en in het centrum van Zelzate rijdt het verkeer aan een slakkengang. Het autoverkeer dat vast staat achter het ongeval heeft rechtsomkeer mogen maken en kon spookrijdend de E34 verlaten. De tientallen vrachtwagens staan wel nog vast. Volgens de eerste berichten zal het nog heel lang duren vooraleer de rijbaan vrij zal zijn.

Meest gelezen