Bewaakte fietsenstalling in Sint-Genesius-Rode aan station moet dieven ontmoedigen: "Mensen durven niet meer met de fiets naar het station komen"

Treinreizigers kunnen binnenkort hun fiets achterlaten in een bewaakte fietsenstalling aan het station van Sint-Genesius-Rode. Het gemeentebestuur investeert 200.000 euro omdat fietsen er vaak gestolen worden.

De NMBS en Infrabel wil nog niet investeren in de fietsenstalling omdat de stationsomgeving heraangelegd wordt wanneer de werken voor het Gewestelijk Expresnet (GEN) starten. Maar de gemeente wil nu sneller ingrijpen: "Intussen durven treinreizigers niet meer met de fiets naar het station te komen”, zegt schepen van Openbare Werken Miguel Delacroix (IC-GB)

De gemeente trekt 200.000 euro uit voor de bouw van een bewaakte constructie, een loods, vlak naast de treinperrons in de bocht van de Zoniënwoudlaan. "Daar zal plaats zijn voor 270 fietsen. Dat is veel meer dan dat er nu plaatsen zijn voor het station. Maar we geloven wel dat meer mensen opnieuw de fiets zullen nemen wanneer ze weten dat ze die veilig kunnen achterlaten", gaat Delacroix verder. Wie de fietsenstalling wil gebruiken zal zich vooraf moeten registreren, en er worden ook camera's geïnstalleerd om dieven te ontmoedigen. Wanneer de fietsenstalling van de NMBS dan klaar is, kan de constructie hergebruikt worden voor de technische dienst, of andere noden van de gemeente.

Meest gelezen