Voorbeeld van een fietskluis

Fietskluizen in Huizingen, Beersel en Lot: "Zo veel mogelijk mensen met de wagen van de weg halen"

De gemeente Beersel wil dat meer mensen de fiets gebruiken en plaatste daarom in totaal 25 veilige en duurzame fietskluizen ter hoogte van de stationsomgevingen in Huizingen, Lot en Beersel. 

Een fietskluis is een individuele fietsenstalling waar je één fiets veilig kan achterlaten. Je kan zo een fietskluis huren en dan krijg jij een sleutel. Ideaal voor de pendelaar die zich voor het eerste of laatste stuk van zijn traject met de fiets wil verplaatsen en altijd plaats heeft vlak voor de deur. "Eigenlijk past dit volledig in onze visie en onze strategie die we hebben rond de 'modal shift'; zo veel mogelijk mensen met de wagen van de weg halen en op een andere manier zich te laten verplaatsen", zegt schepen Kristien Vanhaverbeke (N-VA). 

Fietskluizen aan de stations

De fietskluizen staan vooral in de stationsbuurten en daar is een goede reden voor: "We plaatsen die kluizen aan stations omdat we hopen dat mensen meer zullen gemotiveerd zijn om zich met hun fiets te verplaatsen naar het station, waar ze dan de trein of de bus kunnen nemen", besluit Vanhaverbeke. De huurprijs voor één jaar bedraagt 90 euro. Voor wie in de loop van een kalenderjaar een gebruiksovereenkomst aangaat komt het op 8 euro per maand.

Meest gelezen