Gemeenten mogen quarantaine van reizigers telefonisch controleren 

De Vereniging voor Steden en Gemeenten en het Agentschap Zorg en Gezondheid zeggen dat gemeenten wel degelijk een lijst met telefoonnummers krijgen waarmee ze kunnen controleren of reizigers die uit het buitenland zijn teruggekeerd, hun quarantaine naleven. Bij sommige gemeenten was daar verwarring over. 

Vanaf vandaag mogen steden en gemeenten controleren of de inwoners die uit vakantie zijn teruggekeerd, zich houden aan de quarantainemaatregelen. Gent wou dat over de telefoon doen, maar volgens burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) krijgt zijn stad de lijst met telefoonnummers niet "om privacyreden." Ook in Brugge en Oostende was die klacht te horen. 

Klopt niet, zeggen de Vereniging van Steden en Gemeenten en het Agentschap Zorg en Gezondheid unisono. Wel is het zo dat de gemeenten eerst een protocol over de werkwijze moeten goedkeuren. En dat is in de genoemde steden blijkbaar nog niet gebeurd. 

kasto80

Meest gelezen