Ontsnapte man na drie uur zoeken weer opgepakt in Dendermonde

De politie van Dendermonde heeft na een zoektocht van 3 uur een ontsnapte man opgepakt. De man moest worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Rond 12 uur vanmiddag ontsnapte hij van aan het gerechtsgebouw in het centrum van de stad. "We hebben hem een kilometer verderop teruggevonden", zegt Patrick Feys, de korpschef van de politie in Dendermonde.

Volgens onze informatie zou de ontsnapte man in strafonderbreking geweest zijn, maar moest hij bij de onderzoeksrechter voorkomen omdat hij opnieuw een diefstal gepleegd had. De man was opgepakt maar nog niet aangehouden. De politie van Aalst bracht hem naar het gerechtsgebouw in Dendermonde. "Hoe de man precies is kunnen ontsnappen, is nog niet duidelijk", zegt Patrick Feys, de korpschef van de zone in Dendermonde. Tot twee uur vanmiddag zocht de politie heel intensief, daarna vooral via het cameranetwerk in de stad en via speurhonden. 

"Net voor 15u kregen we een oproep via het nummer 101, onze patrouilles waren nog op de been dus we hebben hem snel kunnen vatten", zegt korpschef Patrick Feys. "De man was al die tijd vooraan aan de handen geboeid en werd gevat in de buurt van het natuurgebied aan de Oude Dender, een kleine kilometer van het gerechtsgebouw vandaan." Volgens burgemeester Piet Buyse (CD&V) is er nooit gevaar geweest voor de bevolking. 

Meest gelezen