Gewapende overvaller bedreigt en knevelt medewerkers Houthalense apotheek: "De klap voor personeel is groot"

In Houthalen-Helchteren heeft een gewapende man gisterenavond de apotheek Panorama overvallen. Twee medewerksters waren op dat moment aanwezig, ze werden bedreigd met een pistool en lagen vastgebonden op de grond. 

Maandagavond wandelde de dader om tien voor zeven de apotheek binnen, net voor sluitingstijd. "Ik was toen boven, in het woongedeelte, maar ik had meteen door dat er iets mis was", vertelt een aangeslagen eigenares Patrizzia Fraccascia. "Mijn twee medewerksters waren nog in de zaak. Voor ik alles goed en wel door had, was het al gebeurd." De apotheek deelde maandagavond zelf foto's van de dader en de overval, die ze van hun eigen camerabeelden hadden gehaald. Op een van de beelden is te zien hoe de dader met getrokken pistool de zaak binnenwandelt, op een andere foto zie je hoe twee vrouwen vastgebonden op de grond liggen. 

(Lees verder onder de foto)

De overvaller ging aan de haal met de inhoud van de kassa, en kon snel verdwijnen. Volgens de eigenares had de man hulp. "Dat geld is verwaarloosbaar, en mijn laatste zorg", vindt Fraccascia. "We werken sowieso weinig met cash, dus dat ging niet om veel geld. Vanaf vandaag aanvaarden wij wel geen cash meer." De apotheek is vandaag weer open. "Maar mijn werknemers werken vandaag niet. De twee vrouwen hebben een zware klap gehad en zitten thuis. Het is erg, want een jaar geleden hebben we dit ook al eens meegemaakt."

Waarom iemand zo veel risico's neemt voor een beetje geld in de kassa, dat weet ik niet

De overval laat ook bij Patrizzia zelf een zware indruk na. "Ik ben teleurgesteld en ik zit met veel vragen. Waarom iemand zoiets doet, zo veel risico's neemt voor een beetje geld in de kassa, dat weet ik niet", zucht ze. "De politie was er gelukkig snel bij. Straks om 9 uur doe ik mijn zaak wel opnieuw open. Hoewel ik er heel aangedaan van ben, heb ik een verantwoordelijkheid naar mijn patiënten en klanten. Ik laat me niet kleineren door dat soort mensen."

Meest gelezen