Videospeler inladen...

Kenzo (16) uit Gingelom komt na 4 maanden ziekenhuis eindelijk thuis: "Dit is fantastisch"

Kenzo Beaujean uit Borlo in Gingelom stuikte 4 maanden geleden aan een bushalte in elkaar nadat hij hartproblemen had gekregen. Vandaag mocht hij eindelijk naar huis en werd hij feestelijk opgewacht door vrienden en familie.

Met tranen in de ogen stapte Kenzo vandaag uit de auto voor zijn huis in Borlo. Buren, vrienden, zijn schoolmakkers en familie stonden hem in de straat op te wachten met ballonnen in de hand. “Fantastisch, ik moet echt wenen van blijdschap”, zegt een geëmotioneerde Kenzo. Een klasje uit de kleuterschool van twee huizen verderop in de straat kwam zelfs een liedje zingen voor de tiener. 

(lees verder onder de foto)

“Wat heel belangrijk is, is dat hij gelukkig is. Hij zal nu verder vechten en opnieuw de oude Kenzo worden”, vertelt zijn vader Daniël. Ook zijn moeder Siegrid is blij dat hij na 4 maanden opnieuw thuis is. “Het ergste wat je als ouder kan meemaken, is je kind verliezen, en het mooiste is je kind terugkrijgen”, zegt ze.

(lees verder onder de foto)

Het is een wonder dat hij er nog is
vader Daniël Beaujean

Het leven van de jongen heeft lange tijd aan een zijden draadje gehangen sinds hij midden september bewusteloos werd teruggevonden aan een bushalte.  Drie maanden heeft hij daarna op de afdeling intensieve zorgen gelegen in Gasthuisberg in Leuven waar hij regelmatig in coma viel. Kenzo kreeg uiteindelijk een steunhart en moet nog een tijdje revalideren. “Het is een vechtertje”, vertelt vader Daniël. “Hij had 5 procent kans om het te overleven, het is een wonder dat hij er nog is.”

Meest gelezen