Kevin Vandenbergh van vierdeprovincialer Ramsel: "Stopzetten competities in amateurvoetbal zou logisch zijn"

Vandaag overleggen de voetbalfederaties in ons land over de rest van het seizoen in het amateurvoetbal. "Wij staan met Ramsel aan kop na vijf wedstrijden. Het is jammer maar het stopzetten van de competitie is de enige logische beslissing", reageert voormalig profvoetballer Kevin Vandenbergh van vierdeprovincialer Ramsel op Radio 2 Antwerpen.

Vandaag overleggen Voetbal Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger met de crisiscel van de voetbalbond. Ze zullen er bespreken hoe het voort moet met de voetbalcompetities in de amateurreeksen. "Iedereen in onze sport wil graag opnieuw voetballen maar ik denk dat er maar één beslissing zal genomen worden: de schrapping van de competitie", zegt spits Kevin Vandenbergh in "Start Je Dag". In een vorig leven was Vandenbergh topvoetballer bij Genk, Westerlo en KV Mechelen. Vanaf dit seizoen speelt de 37-jarige spits bij vierdeprovincialer Ramsel.

Mijn acht goals in vijf matchen zullen voor niets zijn

Kevin Vandenbergh

Ramsel kampioen?

"Wij hebben met Ramsel maar vijf wedstrijden gespeeld en stonden aan kop in onze reeks. Ik zat al aan acht doelpunten maar die zullen voor niets zijn", zucht Vandenbergh. "Je kan namelijk pas tot kampioen gekroond worden op basis van de helft van de wedstrijden in de competitie. Ik denk dan ook dat Voetbal Vlaanderen alles voor dit seizoen zal schrappen en dat we volgend jaar van nul herbeginnen. Dat is uiteraard jammer want er zat muziek in deze spelersgroep. Ik ben bewust naar deze club getrokken om met mijn vrienden te voetballen. Maar de gezondheid voorop. Als je naar de coronacijfers kijkt moet je realistisch zijn. Het stopzetten van het amateurvoetbal is de enige juiste beslissing", besluit Vandenbergh.

Het overleg over het lot van het amateurvoetbal start rond de middag.

Meest gelezen