NyklyN

Lennard Corne (10) uit Wevelgem speelt kleinzoon van Gene Bervoets in nieuw seizoen "Beau Séjour"

Naast heel wat bekende acteurs is ook de 10-jarige Lennard Corne uit Wevelgem te zien in het nieuwe seizoen van "Beau Séjour" op Eén. "Ik had nog nooit geacteerd, maar mijn moeder heeft ook veel acteertalent", zegt Lennard.

Lennard speelt in "Beau Séjour" de rol van Jasper Greeve. Hij is de kleinzoon van Maurice Teirlinck, een gewezen marinecommanant (rol van Gene Bervoets). Jasper heeft zijn opa nooit gekend. Volgens zijn mama is zijn grootvader op zee gestorven bij een ongeval met zijn zeilschip "Beau Séjour". Op een dag spoelt het lichaam van Maurice aan op het strand. Alleen merkt hij dat niemand hem kan horen of zien. Even later verneemt hij dat hij dood is door zelfmoord. En toch dwaalt hij nog rond als een soort levende dode! Maar waarom? Maurice gaat op onderzoek. Zo leert hij zijn kleinzoon Jasper (7) kennen – die hem wél kan zien.

(Lees voort onder foto)

NyklyN

Lennard vertelt met veel enthousiasme over de opnames: "Er waren 45 draaidagen. Na de derde dag kende ik al iedereen op de set. Je moet soms lang wachten, maar ik vond alle draaidagen prettig."

Het nieuwe seizoen van "Beau Séjour" speelt zich af in Zeebrugge. Daarom zocht een castingbureau in West-Vlaamse scholen naar een acteur voor de rol van Jasper. "Zo hebben ze mij gevonden", zegt Lennard. "Neen, ik had nog nooit geacteerd maar mijn moeder heeft veel acteertalent. Of ik later beroepsacteur word? Misschien wel."

"Beau Séjour" is vanaf 31 januari elke zondag om 20.45 uur op Eén en via VRT NU te zien.

Meest gelezen