AFP or licensors

Limburghal in Genk en Expodroom in Bree worden vaccinatiecentra

In de eerstelijnszone Kemp en Duin, die van Genk tot Bree gaat, komen twee vaccinatiecentra: de Limburghal in Genk en de Expodroom in Bree. Dat is vandaag beslist. 

Bij de eerstelijnszone Kemp en Duin horen de gemeenten Genk, As, Zutendaal, Oudsbergen en Bree. Inwoners van Oudsbergen en Bree zullen voor hun vaccinatie naar de Expodroom van Bree kunnen. Mensen die in  Genk, As en Zutendaal wonen, moeten naar de Limburghal in Genk. 

De locaties liggen vast maar er wordt nog bekeken of dat voor alle inwoners haalbaar is. Zo wordt bijvoorbeeld bekeken of de mindermobielencentrale kan ingeschakeld worden voor mensen die moeilijk de verplaatsing kunnen maken en of er desnoods ook thuis gevaccineerd kan worden. 

Zoeken naar locaties voor vaccinatiecentra verloopt vlot
Gouverneur Jos Lantmeeters

In 6 van de 8 eerstelijnszones is al duidelijk in welke gemeenten de vaccinatiecentra zullen komen. Gouverneur Jos Lantmeeters: "Morgen is er overleg tussen het agentschap Zorg en Gezondheid en de eerstelijnszones en ik denk dat dan ten laatste donderdag duidelijk zal zijn waar in Limburg de vaccinaties zullen doorgaan." 

Drie precieze locaties zijn dus nu al bekend in Limburg: naast de Limburghal in Genk en de Expodroom in Bree, is dat ook nog sporthal De Borg in Neeroeteren. 

Meest gelezen