Dodelijk ongeval op de E17 in de staart van de file die veroorzaakt werd door een put in de weg

Op de E17 richting Kennedytunnel stond er de hele dag een kilometerslange file omdat er door schade aan het wegdek twee rijstroken dicht waren. De herstelling was rond 15 uur klaar. Vanmiddag gebeurde er in de staart van de file een zware aanrijding tussen twee vrachtwagens in Haasdonk. Eén chaufeur kwam daarbij om het leven. 

De wachttijden liepen vanmorgen op tot anderhalf uur. Sinds 15 uur is de weg weer helemaal vrij. 

In de loop van de ochtend ontstonden er in de file problemen door een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de E17 bij Haasdonk. Een chauffeur merkte de file te laat op en botste op zijn voorligger. Hij kwam om het leven. Later gebeurde er nog een derde ongeval net voor de Kennetytunnel.

De schade is vanmorgen vroeg ontstaan op een stukje van de E17 in Antwerpen-West. Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, is daar een nieuw knooppunt aan het bouwen maar het verkeer rijdt nu nog over het oude wegdek. Dat bevindt zich in relatief slechte staat. Door de grondvorst van de afgelopen weken en het strooizout is het asfalt erg kwetsbaar en dan ontstaan er snel putten, wat vanmorgen dus gebeurd is.

Meest gelezen