Ruiter Ludo Philippaerts gaat na meer dan vijf jaar weer wedstrijden rijden

In april 2015 nam ruiter Ludo Philippaerts afscheid van de ruitersport, maar nu, ruim vijf jaar later, neemt hij de draad weer op. Hij rijdt deze week in Spanje zijn eerste wedstrijd. 

Ludo Philippaerts heeft zich de afgelopen vijf jaar vooral bekommerd om de ruitercarrières van zijn zonen. Maar de laatste maanden heeft hij zelf ook weer wat gereden en heeft hij ook aan zijn conditie gewerkt.  Hij verloor 30 kilogram. Ludo Philippaerts: "Ik dacht als ik dan toch weer aan het rijden ben, waarom zou ik dan niet proberen mij wat te amuseren in de piste. " 

Geen grote ambities

Fit blijven en plezier hebben in het rijden, dat is de ambitie van Ludo Philippaerts.  "Dat ik ambitie heb om terug die zware sportwedstrijden te rijden, dat is niet het geval", zegt hij. "Ik wil de paarden van de kinderen beter maken zodat zij daar op de wedstrijden voordeel uit halen. Maar voor mij gaat het om het plezier, er is niets meer dat moet."

Het is dit jaar een olympisch jaar, maar dat speelt niet mee, zegt hij. "Als je vijf en een half jaar niet gereden hebt, dan zal dat niet zo simpel zijn en er zijn in België heel veel gegadigden. Ik wil me gewoon amuseren en zie wel hoever ik geraak."

Meest gelezen