Moeder van voetbalbelofte van het jaar Charles De Ketelaere erg trots: “Maar hij is zelf veel meer met het team bezig”

Charles De Ketelaere uit Brugge is door de voetbalwereld verkozen tot “Beste belofte van het jaar”. Hij brak vorig jaar helemaal door bij Club Brugge en debuteerde voor de Rode Duivels. Het hele gezin is apetrots op hun Charles. 

De 19-jarige speler ontpopte zich bij de landskampioen al snel tot een sterkhouder, die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan. Ook in Europa liet de rechtenstudent zijn talent zien. In november debuteerde De Ketelaere voor de Rode Duivels tegen Zwitserland. Vorige maand op het Sportgala werd Charles De Ketelaere al uitgeroepen tot “Belofte van het jaar” over alle sporttakken. Het is dus vrij logisch dat hij nu ook de prijs voor beste voetbalbelofte ontving.

Toch is zijn moeder Isabelle de Cuyper verrast: “We hadden dit niet verwacht. Want je weet natuurlijk nooit wie er op hem stemt. Maar wij zijn daar eigenlijk niet zo mee bezig. Het is een jaar waarin het allemaal heel snel gaat voor hem, ook voor ons”, zegt de Cuyper.

Nuchtere jongen

Wat haar zoon nu meemaakt was een droom van hem: “Vooral een basisplaats in de A-ploeg van Club Brugge veroveren, was zijn grote ambitie. Hij speelt er al zijn hele jeugd en we wonen vlakbij het Jan Breydelstadion. Hij kreeg het vertrouwen van zijn coach en bevestigde ook. Ik weet niet of deze prijs hem echt zal stimuleren. Charles kennende is hij daar echt weinig mee bezig. Hij zal trots zijn, maar hij vindt het team veel belangrijker. Mijn zoon is gewoon zo.”

Schitteren in het jaar 2020 had één groot nadeel: “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we dit niet live konden meemaken in het stadion. Maar goed, iedereen lijdt onder de coronacrisis. Ik weet wat het is, want ik sta zelf in de zorg”, zegt de Cuyper.

Meest gelezen