Stad Brugge wil massaal vaccineren in Boudewijnpark

In West-Vlaanderen is er veel enthousiasme om hopelijk de laatste rechte lijn in te gaan in de strijd tegen het coronavirus. De hele dag is er druk overlegd over vaccinatielocaties tussen burgemeesters en de zorgsector. Vandaag raakte ook bekend dat het Boudewijnpark de eerste vaccinatieplaats van de stad wordt, "Als de toevoer van vaccins verzekerd blijft, kunnen we er tot vijfduizend mensen per dag vaccineren", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) 

In Oostende zijn er tandartsen die willen helpen vaccineren, in Kortrijk zijn het studenten verpleegkunde, de geestdrift is groot om de strijd tegen het virus eindelijk te winnen. In Brugge is na een dag locaties bekijken eindelijk gekozen voor de ijspiste van het Boudewijnpark als eerste vaccinatiecentrum. "Er is op dit moment geen ijs, de locatie heeft voor de rest niets dan voordelen voor bereikbaarheid en parkeergelegenheid en we kunnen er tien tot 12 vacinatielijnen terzelfdertijd bemannen", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Hij maakt een rekensommetje: "Als je dan rekent aan 25 tot 30 vaccinaties per uur, dan komen al snel aan een maximum van 5.000 vaccinaties per dag, als er uiteraard voldoende vaccins zijn."  Eerder nog werd sportcentrum Daverlo in Assebroek aangeduid, maar dat zakt nu in de rangorde. Daverlo wordt achter de hand gehouden, als het nodig wordt om nog op te schalen. 

Commandovoertuigen van de politie

Het spreekt ook tot de verbeelding dat de stad Brugge twee commandovoertuigen van de politie wil inzetten voor de vaccinatiecampagne. Dirk De fauw: "We vroegen ons af hoe we oudere mensen uit Zeebrugge, Lissewege, Dudzele vaccineren? Wij hebben met de huisartsenkring en met de politie afgesproken dat we dat in 2 commandovoertuigen van de politie zullen doen. Dat zijn eigenlijk grote mobilhomes, waarmee we de mensen uit het Noorden van Brugge bijna bij hen thuis kunnen vaccineren."

Meest gelezen