Vaccinatiecentrum in Denderstreek komt in sporthal Erembodegem: "We zullen er dag en nacht coronaspuitjes geven"

Zo'n 140.000 inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zullen de komende maanden in de sporthal Denderdal in Erembodegem een coronavaccin krijgen. "We gaan er 7 op 7 vaccineren, de klok rond als dat nodig is", zegt burgemeester Christophe D'Haese (N-VA). 

Inwoners van de Denderstreek zullen terecht kunnen in de sporthal Denderdal in Erembodegem, bij Aalst, om een coronavaccin te krijgen. "Er is voor deze locatie gekozen na overleg omdat het centraal ligt. Vlotte bereikbaarheid is heel belangrijk in dit vaccinatieproces", zegt burgemeester van Aalst, Christophe D'Haese (N-VA). Er zullen de komende maanden 140.000 inwoners gevaccineerd worden. 

"Als het kan, vaccineren we ook 's nachts"

"We zetten alles op alles en proberen zo goed als non-stop te vaccineren", zegt D'Haese. De grootschalige inentingscampagne begint normaal gezien in maart. "We gaan ook in het weekend door. Het centrum zal 7 op 7 open zijn,  als het kan zelfs 's nachts", benadrukt de burgemeester nog. De grootschalige vaccinatiecampagne begint in maart, bewoners die in aanmerking komen zullen telkens een uitnodiging krijgen om alles vlot te laten verlopen. 

Oplossing voor minder mobiele mensen

Inwoners die niet in het vaccinatiecentrum raken omdat ze slecht te been zijn zullen een inenting krijgen door de eigen huisdokter of via een mobiele ploeg die aan huis komt. In de sporthal zelf zullen 10 vaccinatiestraten voorzien worden om zoveel mogelijk mensen tegelijk in te kunnen enten. "We kunnen de capaciteit zelfs nog opdrijven als dat nodig blijkt", zegt D'Haese nog. 

Meest gelezen