2% personeel Heilig Hartziekenhuis Lier besmet met corona, vanaf morgen opnieuw raadplegingen en onderzoeken

Na een grootschalige testing van zo'n 1.300 medewerkers van het Heilig Hartziekenhuis in Lier blijkt dat twee procent besmet is met het coronavirus. Sinds zondag was er een opnamestop in het ziekenhuis omdat er enkele uitbraken waren bij patiënten en personeel. Deze week worden er nog geen niet-dringende ingrepen uitgevoerd maar vanaf morgen kunnen er wel opnieuw raadplegingen en onderzoeken plaatsvinden in het ziekenhuis.

Het Heilig Hartziekenhuis in Lier besliste om tijdelijk geen nieuwe patiënten meer op te nemen nadat enkele corona-uitbraken waren vastgesteld bij zowel personeel als patiënten. De spoeddienst bleef wel open. Afgelopen zondag werden 1.310 personeelsleden getest op corona met de hulp van het mobiel testteam van het UZA.

“Ondertussen zijn alle resultaten van de test binnen” zegt algemeen directeur Stefaan Vansteenkiste in een persbericht. “Van alle mensen die in het ziekenhuis werken, testte twee procent positief. Bij een deel hiervan bleek het om een eerdere besmetting te gaan. Medewerkers die positief testten, blijven 7 dagen thuis in quarantaine.” Eind deze week worden alle personeelsleden opnieuw getest, om vals-negatieve resultaten uit te sluiten. 

We gaan de kamers extra verluchten, enkele seconden een raam open zetten kan al een groot verschil maken

Stefaan Vansteenkiste, algemeen directeur Heilig Hartziekenhuis Lier

Vanaf morgen, donderdag 14 januari, zullen raadplegingen en onderzoeken opnieuw kunnen plaatsvinden. Niet-dringende ingrepen blijven deze week nog geannuleerd. “Voor onze zorgmedewerkers voorzien we bijkomend face-shields als extra bescherming en gaan we sensibiliseren om de kamers meermaals per dag te verluchten. Studies tonen aan dat zelfs enkele seconden een raam openzetten, al een groot verschil kan maken”, besluit Vansteenkiste. 

Meest gelezen