Antwerpse taxisector: voor 10 euro heen en weer naar vaccinatiedorp

De Antwerpse taxibedrijven willen minder mobiele mensen helpen om het vaccinatiedorp Spoor Oost te bereiken. "We zouden vaccinritten kunnen uitvoeren voor het sterk verminderde tarief van 10 euro heen en terug", zegt Steve Van Avermaet van de Provinciale Taxi Unie op Radio 2 Antwerpen.

"Als taxisector willen we ons steentje bijdragen aan de vaccinatiecampagne. We kunnen minder mobiele of oudere mensen van en naar het vaccinatiedorp op Spoor Oost brengen tegen sterk verminderde tarieven", zegt Steve Van Avermaet, de ondervoorzitter van de Antwerpse Taxi Unie in "Start je Dag". "We willen werken met een vast tarief van 5 euro per rit. Heen en terug naar Spoor Oost kost dan 10 euro. Ook in de randgemeenten zijn er taxibedrijven die willen meewerken." 

Taxibedrijven zullen niets aan de vaccinritten verdienen

Steve Van Avermaet, Antwerpse Taxi Unie

10 euro duur?

Een taxirit van 10 euro kost nog altijd het dubbele van een heen- en weerbiljet voor het openbaar vervoer. "Laat me duidelijk stellen: de taxibedrijven zullen niets op die vaccinritten verdienen. We zullen zelfs geld in dit project steken. Normaal betaal je voor een taxirit in Antwerpen een startbedrag van 3 euro en daarna 2 euro per kilometer. Deze formule is dus al voordelig voor wie verder dan 1 kilometer van het vacciantiedorp woont." 

Stad steunt initiatief

De Antwerpse mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) juicht het initiatief van de taxibedrijven toe. "Het is een zeer warm gebaar dat de taxisector hun overcapaciteit wil inzetten om minder mobiele mensen te helpen. Wij zullen er alles aan doen om hun aanbod te verspreiden via onze kanalen en communciatie", zegt woordvoerder Dirk Vermeiren aan onze redactie. Het stadsbestuur benadrukt dat er geen fiananciële steun gaat naar het project en dit een initiatief is vanuit de taxisector zelf.

Meest gelezen