Radio 2

Al meer dan tien bestuurders rijden tegen "beruchte" brug in Veurne: "Mensen misrekenen zich"

De brug langs de Vaartstraat in Veurne raakt stilaan berucht. Een man uit Torhout heeft zijn bestelwagen zwaar beschadigd door de hoogte van de brug verkeerd in te schatten. Er zijn daar al meer dan tien botsingen gebeurd.

De chauffeur uit Torhout reed met een lichte vrachtauto richting Alveringem. Zijn voertuig is 3 meter en 10 centimeter hoog. En de maximale hoogte om onder de brug te rijden is 2 meter en 90 centimeter. De laadbak van de vrachtwagen werd door de klap helemaal uiteengereten. Er is ook schade aan de brug.

(lees voort onder de foto's)

Radio 2
Radio 2
Radio 2

De afgelopen jaren reden al meer dan tien lichte vrachtauto's en landbouwvoertuigen zich daar vast. Zo raakte een truck van het Belgische leger in maart 2019 nog volledig vernield onder de brug.

(lees voort onder de foto's)

Radio 2
Radio 2

De Vaartstraat in Veurne is een kleine weg waar je niet meteen veel verkeer verwacht. "Blijkbaar willen nogal wat bestuurders tussen Steenkerke en Veurne toch onder de brug rijden om het drukke kruispunt met de Albert I-laan te vermijden", legt politiecommissaris Toon Fonteyne uit. "Er hangt nochtans een bord met de aanduiding 2 meter en 90 centimeter hoog. En toch misrekenen sommige mensen zich."

Meest gelezen