Cafetaria van Sporting Lokeren wordt vaccinatiecentrum, in Sint-Niklaas vaccineren ze in evenementenhal

De inwoners van Sint-Niklaas, Lokeren, Temse, Waasmunster en Moerbeke-Waas weten in welke 2 vaccinatiecentra ze binnenkort terecht kunnen voor een coronaprik:  in Sint-Niklaas zal evenementenhal 't Bau-huis daar tijdelijk voor gebruikt worden en ook de cafetaria van voetbalclub Sporting Lokeren zal even veranderen in een vaccinatiehal.

Inwoners van eerstelijnszone Waasland Zuid-West zullen in 2 vaccinatiecentra terecht kunen voor een coronaprik. De evenementenhal 't Bau-huis zal een deel van hen opvangen, de anderen kunnen terecht in de cafetaria van Sporting Lokeren die daarvoor wordt omgebouwd.  Op die 2 locaties zullen alle mensen uit  Sint-Niklaas, Lokeren, Temse, Waasmunster en Moerbeke-Waas die dat willen de komende maanden een coronavaccin kunnen krijgen. 

Een pintje na de match zit er even niet in
burgemeester van Lokeren, Filip Antheunis (Open VLD)

Voor de voetbalclub en de fans heeft dat weinig grote gevolgen. "Competitiematchen kunnen hier gewoon blijven doorgaan. Als er opnieuw publiek toegelaten wordt, zal dat in het stadion kunnen. Het pintje achteraf zal dan wel elders anders gedronken moeten worden", zegt burgemeester Filip Antheunis (Open VLD). 

Kleine gemeenten ontgoocheld

De burgemeesters van Temse, Waasmunster en Moerbeke betreuren dat het Vlaamse vaccinatieplan niet toelaat een vaccinatiecentrum in de eigen gemeente te installeren. 

Meest gelezen