De Soeverein in Lommel en Grenslandhallen in Hasselt worden vaccinatiecentra

De eerstelijnszone Noord-Limburg heeft De Soeverein in Lommel als eerste locatie aangeduid om te fungeren als vaccinatiecentrum. In eerstelijnszone Herkenrode worden de Grenslandhallen in Hasselt dan weer omgebouwd.

"De Soeverein is een recent gebouw dat grotendeels gebruikt kan worden en lang beschikbaar blijft", zegt Theo Hamblok van eerstelijnszone Noord-Limburg. "Er is een uitgebreide parking, en er zijn mogelijkheden om mensen te scheiden."

"We hebben vorig jaar de ervaring opgedaan met alle stadsdiensten om samen te werken dus wij zitten ondertussen al samen met de brandweer, met de hulpverleningszone, met het ziekenhuis. Dus eigenlijk wordt er nu dagelijks samen gezeten en worden de grote lijnen uitgelegd." Het centrum zou moeten klaar zijn tegen half februari.

Stilaan meer locaties bekend

Straks wordt de tweede locatie in Noord-Limburg bekendgemaakt. Ook de andere eerstelijnszones verwachten vandaag of morgen meer duidelijkheid over de locaties. Zo zullen ook de Grenslandhallen in Hasselt worden omgevormd tot vaccinatiecentrum. Inwoners uit Hasselt, Zonhoven, Herk-de-Stad, Alken en Diepenbeek kunnen daar terecht. Hoe die organisatie precies zal verlopen, wordt op dit moment nog bekeken. 

Daarnaast stond ook al vast dat er een vaccinatiecentrum komt in de Borg in Neeroeteren, in de Expodroom in Bree en in de Limburghal in Genk.

Meest gelezen