In september geen huwelijken in het stadhuis van Leuven: "We moeten plaatsmaken voor het WK wielrennen"

In de maand september zullen koppels niet kunnen trouwen in het historische stadhuis van Leuven. Dat heeft te maken met het wereldkampioenschap wielrennen dat dan gereden wordt. Het stadhuis zal in die periode niet bereikbaar zijn. Koppels die toch willen trouwen in september, kunnen terecht in het oude stadhuis van deelgemeente Kessel-Lo.

"In september vindt het WK wielrennen plaats in Leuven," vertelt schepen Dirk Vansina (CD&V): "Het zal enorm druk worden, en dus zal het zo goed als onmogelijk zijn om het stadhuis te bereiken. Daarom hebben we ervoor gekozen om in de periode van het wereldkampioenschap het gemeentehuis van Kessel-Lo ter beschikking te stellen."

Heuvelhofpark

Sommige koppels zullen het jammer vinden dat ze in september niet terecht kunnen in de prachtige trouwzaal van het Leuvense stadhuis, maar Kessel-Lo is een mooi alternatief, zegt Vansina. "De wet legt een aantal voorwaarden op voor een plek waar je kan huwen en het gemeentehuis van Kessel-Lo voldoet aan die voorwaarden. Bovendien ligt het in een mooi park, het Heuvelhofpark. Er is ook parkeergelegenheid en de trouwzaal in Kessel-Lo is ook erg mooi."

Lees verder onder de foto:

Minder huwelijken door corona

Het is duidelijk dat corona een grote impact heeft op het aantal huwelijken. "Normaal hebben we in Leuven 400 à 450 huwelijken per jaar," zegt Vansina. "In 2020 hadden we er 350, dat is heel wat minder. We merken dat veel koppels hun huwelijk uitstellen en wachten op betere tijden."

Meest gelezen