Radio 2

Komen er fietszones in Roeselare? "Onze bevolking is er nog niet klaar voor"

Schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) en oppositiepartij Groen raken het maar niet eens over de fietszones in de binnenstad en de deelgemeentes. “Onze bevolking is er nog niet klaar voor”, vindt Coppé. Maar Groen ziet het anders.

Een fietszone bestaat eigenlijk uit een aaneenschakeling van fietsstraten in een binnenstad of dorpskern. In Roeselare is de inrichting van een fietszone op dit moment zeer moeilijk, omdat de stad met de Vijfwegenstraat en de Kattestraat nog maar 2 fietsstraten telt. “En dat blijft voorlopig zo, want de Roeselaarnaar is het idee niet genegen”, vindt Coppé. “Wij kiezen de weg van de geleidelijkheid. Ooit wordt het wel een doelstelling, maar nu moeten we het niet opdringen. Anderzijds is het ook een kwestie van infrastructuur. Als je een fietsstraat inricht, moet je dat goed doen en dat kan niet zomaar van de ene op de andere dag." 

600 handtekeningen

Oppositiepartij Groen is het er niet mee eens. “Het is de taak van de politiek om zo’n draagvlak te creëren. Nu slaan we maar een mal figuur als centrumstad."

Oppositiepartij Groen verzamelde 600 handtekeningen van mensen die een fietszone genegen zijn. “Het hadden er meer kunnen zijn, maar corona maakt zo’n petitieactie niet gemakkelijk”, zegt Eddy Demeersseman van Groen. “We zullen het komende jaar voorstellen blijven formuleren rond die fietszones. Want wat kan in Kortrijk, Diest, Izegem, Leuven of Mechelen, is bij ons toch ook mogelijk?"

Meest gelezen