Marktkramers en buurtbewoners missen dagelijkse rommelmarkt op Vossenplein in Brussel: "Het is hier doods en leeg"

De marktkramers van de rommelmarkt op het Vossenplein in Brussel voelen zich in de steek gelaten. Zij staan normaal iedere dag met hun kraam op het Vossenplein, maar door corona zitten ze nu al maanden thuis. Ook de buurtbewoners missen de dagelijkse rommelmarkt. En het  het ziet er naar uit dat het zeker nog tot 1 maart zal duren voor de beroemde rommelmarkt weer open mag.

Het is al maanden erg stil op het Vossenplein in de Marollenwijk in Brussel. Door corona is er geen dagelijkse rommelmarkt. Mensen die op het Vossenplein wonen, kunnen moeilijk wennen aan het lege, doodse plein dat anders vol leven zit. "Vanop mijn terras op de vijfde verdieping kijk ik uit op het Vossenplein," vertelt Georges Himpens. "Ik vind het erg jammer voor de marktkramers die daar hun brood mee moeten verdienen. Maar de ganse buurt lijdt eronder, ook de restaurants die gesloten zijn. Anderszijds begrijp ik ook dat er geen markt kan zijn, want het zou zorgen voor meer besmettingen." 

"Ik denk dat de Marolliens zich voelen zoals iedereen," vertelt een andere buurtbewoner. "Het is hier doods. Leeg, leeg, helemaal leeg. Het is erg. Ik mis de markt op het Vossenplein. Ik kwam iedere dag naar hier want ik heb veel vrienden die op de markt staan."

Toeristen

Anderen maken zich zorgen over de toekomst: "Vroeger liepen hier 7000 mensen per dag, nu zie je geen enkele toerist meer. De rommelmarkt en de handelszaken leven van het toerisme. Het is dramatisch voor velen. En het is ook erg omdat niemand hoop kan geven aan de handelaars, niemand weet waar we naartoe gaan."

Meest gelezen