VDD Project Development

Iconisch gebouw uit Nieuwpoort wordt gerenoveerd

The White Residence op de dijk in Nieuwpoort wordt gerenoveerd. Het Brugse bedrijf VDD-Project Development kocht het gebouw vorig jaar en is van plan om het voor zijn honderdste verjaardag al zijn grandeur terug te schenken. Het pand krijgt dan ook de nieuwe naam "The Grand." 

De jaren '20

The White Residence dateert uit de jaren 1920 en was toen een chique hotel aan het Hendrikaplein. In de jaren 1960 raakte het vervallen en 2 jaar geleden werd het gesloten. Het Brugse bedrijf dat het gebouw kocht, beschouwt het als zijn missie om historische gebouwen te redden door er een nieuwe toekomst aan te geven. 

70 nieuwe appartementen

Johan Vandendriessche van VDD Project Development: "We hebben 70 nieuwe appartementen die we gaan inrichten. Op het gelijkvloers komt er een brasserie langs de kant van de zeedijk en op de hoek komt er een bar en 3 winkels van detailhandel."

VDD Project Development

Hele plein wordt gerenoveerd

Er zal meer gebeuren dan alleen het voormalige hotel dat een nieuwe bestemming krijgt. Er komt een parkeerterrein onder het Hendrikaplein en het hele plein zal worden gerenoveerd. Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V): "We waren dat al lang van plan, om dat plein aan te pakken. Het is het minst mooie plein van Nieuwpoort-Bad. We zullen dat aanpakken en zo ook helpen om het gebouw in zijn grandeur te laten herrijzen."

The Grand

De projectontwikkelaar investeert 80 miljoen euro in het gebouw dat vanaf nu "The Grand" zal heten. "Grand" is Engels en staat o.m. voor "prachtig" en "indrukwekkend". Eind dit jaar starten de werken. Over drie jaar moet alles klaar zijn. Dan is het gebouw exact 100 jaar oud.

Meest gelezen