Foto: Radio 2

Omgewaaide beuk wordt zitbank: "Grootste schapenkop die in Lier te vinden is"

Een stuk van een beuk die omgevallen is tijdens een winterstorm in 2019, is door een kunstenaar omgetoverd tot zitbank. "Toen hij dit werk aan het maken was, had hij veel bekijks: mensen vonden het heel interessant om hem bezig te zien", zegt schepen Bert Wollants (N-VA).

Een winterstorm in 2019 heeft een nieuw kunstwerk opgeleverd in Lier. Tijdens het stormweer viel een grote oude beuk om aan de vest, ter hoogte van de Frederik Peltzerstraat. "We hebben ervoor gekozen om de boom hier ter plaatse te laten en er houtkunstenaar Carving-Koen op los te laten", vertelt schepen Bert Wollants (N-VA). "Hij ging aan de slag met kettingzagen en zo is dit kunstwerk ontstaan."

Liers tintje

"We wilden er graag een Liers tintje aan geven. Lierenaars worden schapenkoppen genoemd, en dit is de grootste schapenkop die in de stad te vinden is op dit moment", zegt Wollants. Naast het kunstwerk staan ook zitbanken, ter hoogte van de Frederik Peltzerstraat en de Anton Bergmannlaan.

Veel mensen poseren naast dit werk, het is een schot in de roos

Schepen Bert Wollants (N-VA)

Mogelijk wordt het nieuwe kunstwerk zelfs een publiekstrekker. "De kunstenaar, Carving-Koen, is heel actief in kettingzaagkunst omdat er veel vraag naar is", vertelt Wollants. "Toen hij dit werk aan het maken was, had hij veel bekijks: mensen vonden het heel interessant om hem bezig te zien. De laatste tijd zie ik op sociale media ook regelmatig foto's verschijnen van mensen die poseren naast of op dit kunstwerk. Het is een schot in de roos", besluit Wollants. 

Meest gelezen