Stad Menen

Ook vaccinatiecentra op komst in Menen en Wevelgem: "Mensen bieden zich spontaan aan om te komen helpen"

De eerstelijnszone in de regio Menen laat weten waar ze hun vaccinatiecentra willen inrichten. In die zone zitten Menen, Wevelgem en Wervik. In Menen komt het vaccinatiecentrum wellicht in park Ter Walle en in Wevelgem in de Porseleinhallen. Inwoners van Wervik zouden dan ook naar één van die twee centra kunnen gaan. Vrijdag beslist de Vlaamse regering daarover.

Er raken steeds meer plekken bekend waar de vaccinatiecentra in West-Vlaanderen zullen komen: het Boudewijn Seapark in Brugge, 't Kursaal in Oostende en Kortrijk XPO waren eerder al bekend.

Park Ter Walle is een nieuwe zaal in Menen met veel parkeerplaatsen, openbaar vervoer en fietsenstallingen. Burgemeester van Menen Eddy Lust (Open VLD) is ervan overtuigd dat ze in iets meer dan een maand iedereen kunnen vaccineren. “Maar dan wel als we maximaal kunnen inzetten. Met 4 lijnen kunnen we dan 350 mensen per uur vaccineren.”

Spontane hulp

In Wevelgem stellen ze de Porseleinhallen voor. Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) zegt dat het enthousiasme heel groot is om te komen helpen. "We hebben al 4 verpleegkundigen, die zich spontaan hebben aangemeld. Maar ook gepensioneerden die ons administratief of logistiek kunnen bijstaan. Dat is misschien wel een van de voordelen van op lokale basis te werken. In een gemeente gaan mensen zich makkelijker aanbieden om te helpen dan in een stad”, denkt Seynhaeve.

100 procent zeker zijn die locaties nog niet. Alle eerstelijnszones, dat zijn er 12 in West-Vlaanderen, doen nu allemaal hun voorstel. Tegen vrijdag moeten die binnen zijn, de Vlaamse regering beslist dan. 

Meest gelezen