Foto: Radio 2

Ook vaccinatiecentra Willebroek, Bornem en Puurs-Sint-Amands bekend

De inwoners van Willebroek kunnen zich binnenkort laten vaccineren in een magazijn van de AED group naast de brandweerkazerne in Willebroek, in het bedrijvenpark De Veert. Voor de inwoners van Klein-Brabant, dat zijn Bornem en Puurs-Sint-Amands, is dat in de sport- en evenementenhal cc Binder in het centrum van Puurs. 

"We zijn blij dat we snel tot twee fantastische locaties zijn gekomen voor het vaccineren in onze eerstelijszone", zegt vaccinatieverantwoordelijke Ann-Marie Morel. "In Willebroek zal het zijn in een magazijn van de AED group naast de brandweerkazerne. En voor Bornem en Puurs-Sint-Amands is gekozen voor de sport- en evenementenhal Binder."

Bij het eerste vaccin krijgen mensen al meteen een afspraak voor het tweede, en dat moet ook hetzelfde vaccin zijn. Wie zich niet kan verplaatsen, wordt thuis gevaccineerd door mobiele teams. "Dat zal alleen mogelijk zijn voor mensen die bedlegerig zijn of die echt op geen enkele manier in het vaccinatiecentrum geraken", legt Morel uit. "De bedoeling is dat iedereen die dat wil zich kan laten vaccineren."

Het Pfizer-vaccin zal niet rechtstreeks vanuit de fabriek naar hier worden getransporteerd, het maakt een ommetje

Ann-Marie Morel, vaccinatieverantwoordelijke eerstelijnszone

Het coronavaccin van Pfizer wordt amper drie kilometer verderop geproduceerd, in Puurs-Sint-Amands, maar het zal niet rechtstreeks van de fabriek naar het vaccinatiecentrum worden getransporteerd. "Het vaccin wordt eerst naar het Sint-Maartenziekenhuis gebracht, daar wordt het ontvroren en dan komt het naar hier. Het maakt dus een ommetje", besluit Morel. 

Werk aan de winkel

Sporthal Binder in Puurs-Sint-Amands is op dit moment nog leeg. Er komen vaccinatielijnen maar ook een plaats om de administratie in orde te brengen en een rustplek. "Na de vaccinatie moeten we mensen even observeren om te zien of er geen bijwerkingen zijn. In uitzonderlijke gevallen kunnen mensen allergisch reageren. Die kans is bij dit vaccin zeer klein: 1 op 1 miljoen."

"Er is nog veel werk aan de winkel om hier een vaccinatiecentrum in te richten maar dat zal wel lukken", maakt Morel zich sterk. 

Meest gelezen