Grote hallen worden vaccinatiecentra, maar wat als sport en cultuur groen licht krijgen voor vaccinatie rond is?

Het wordt steeds duidelijker waar er vaccinatiecentra komen: voornamelijk in sporthallen, evenementenhallen en culturele centra. Maar wat als er versoepelingen komen voor sportactiviteiten en evenementen, op een moment dat de vaccinatie nog volop bezig is? “Dan moeten we op zoek naar alternatieve locaties voor de evenementen", vindt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) van Deinze. De Brielpoort in Deinze is tot eind oktober omgevormd tot vaccinatiecentrum, in die periode zullen er in de Brielpoort geen evenementen kunnen plaatsvinden.

De strijd tegen het coronavirus is gestart: er wordt momenteel volop gevaccineerd. In een eerste fase komen woonzorgcentra en ziekenhuizen aan bod, pas daarna kan de rest van de bevolking zich laten vaccineren. Steden en gemeenten zorgen voor de nodige ruimte. Vaak is dat een evenementenzaal of een sporthal, maar dat betekent dat die ruimte dan alleen maar kan gebruikt worden om te vaccineren en niet voor optredens of sportactiviteiten. Nu is dat nog geen probleem, maar wat als je weer mag sporten en naar optredens kan, nog voor de vaccinatieperiode is afgerond? 

Creatief zoeken naar een oplossing

Voor burgemeester Jan Vermeulen van Deinze (CD&V) is het belangrijk dat mensen kunnen sporten. “Als het weer mag, is het belangrijk om weer te kunnen sporten. Daarom gaan we zorgen voor een goede samenwerking tussen gemeenten. Ik heb al afgetoetst bij verschillende buurgemeenten om elkaars sportinfrastructuur te kunnen gebruiken. Voor evenementen is het een ander paar mouwen. Als er versoepelingen komen, dan kunnen we de optredens en evenementen misschien buiten organiseren. Maar we gaan er nog eens serieus over moeten nadenken."

Wil je weten of er in jouw buurt een vaccinatiecentrum komt en waar dat precies zal zijn? Op deze kaart kan je zien welke vaccinatiecentra al gekend zijn.

kasto80

Meest gelezen