Plan B aflevering #45: wat is de reactie van Vlaams Belang, na de bestorming van het Capitol in Washington DC? 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) om de twee weken op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.  

In het Vlaamse politieke landschap is er maar één partij die de verkiezing van Donald Trump in 2016 zo hard heeft toegejuicht als Vlaams Belang. Bovendien beroepen politici van die partij zich op stevige banden met de Trump-beweging. Zo houdt Filip De Winter nauw contact met de voormalige minister van Justitie onder Trump, Jef Sessions. Maar hoe reageerde Vlaams Belang op de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw door Trumpaanhangers? En hoezeer heeft die partij leentjebuur gespeeld van de Republikeinse Partij onder Trump? Dat vroeg Alain Gerlache (RTBF) aan Ivan De Vadder (VRT NWS).

Podcast PLAN B

Meest gelezen