BELGA/VAN ACCOM

Podiumbouwer Stageco staat klaar om te helpen bij opbouw vaccinatiecentra: “Hebben toch weinig om handen”

Podiumbouwer Stageco uit Werchter bij Rotselaar is helemaal klaar om mee te helpen bij de opbouw van de vaccinatiecentra. Steden en gemeenten zijn volop bezig met de voorbereiding daarvoor. “Wij kunnen heel wat aanbieden en zijn onmiddellijk beschikbaar”, aldus Stageco.

Normaal gezien bouwt Stageco de podia van Rock Werchter, U2 of Robbie Williams. Maar al maanden is er door de coronamaatregelen amper werk voor de podiumbouwer. Festivals werden afgelast, grote sportwedstrijden waren er amper, ook geen fuiven of grote feesten. Meehelpen met de opbouw van de vaccinatiecentra zou hen wat om handen geven. “Na negen maanden van quasi volledige stilte zou dat wel welkom zijn”, zegt Tom Bilsen van Stageco. “We hebben kleine zaken lopen, vooral kleinere evenementen. Zo hebben we in Leuven nog het podium gezet voor Studio Brussel tijdens de Warmste Week, maar verder heel weinig.”

In Duitsland hebben onze collega's al een vaccinatiecentrum opgebouwd
Tom Bilsen, Stageco

De podiumbouwer staat dus kaar om de steden en gemeente te helpen met de vaccinatiecentra. “Zaken die wij kunnen aanbieden zijn toegangstrappen, scheidingwandjes, enzoverder. In Berlijn hebben de Duitse collega’s van Stageco al meegeholpen met de opbouw van vaccinatiecentra. Die staan daar klaar, ze zijn ingericht om gebruikt te worden”, zegt Tom Bilsen. 

Zomer

“Voorbereiden voor de zomer is wat vroeg, we weten nog niet wat er gaat komen”, zegt Tom. “Of er festivals zullen zijn, kan je best vragen aan de organisatoren. Wij hebben sowieso twee maanden nodig om de podia voor te bereiden. Het zal van de vaccinaties afhangen of er al dan niet massa’s kunnen samen komen in een omgeving zonder “social distancing”. Anders is het bijna onmogelijk om die grote evenementen te organiseren op een rendabele manier.”

“We hopen voor 2021 toch op een aantal zaken, niet massaal, maar toch. Voor 2022 denken we dat er een gigantische inhaalbeweging zal komen. Zeer druk, té druk zodat we moeten bij investeren in extra materiaal om te kunnen volgen.”  

Meest gelezen