Twitter Crevits

REO-veiling in Roeselare start met sneltesten voor essentiële bedrijven

Op de REO-veiling in Roeselare hebben ze de eerste coronasneltesten voor essentiële bedrijven gekregen. Dat gebeurde tijdens een bezoek van Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V). "Dit is enkel voor kritische functies in essentiële sectoren, zoals voeding of elektriciteit."

Essentiële bedrijven krijgen voortaan sneltesten van de Vlaamse regering. Die kunnen ze gebruiken om werknemers te testen die een hoogrisicocontact hadden, maar die wel onmisbaar zijn voor de werking en absoluut niet kunnen telewerken. Minister Crevits: "Dit is enkel voor essentiële sectoren zoals voeding of elektriciteit. In een eerste fase zijn 40.000 testen beschikbaar voor 20.000 werknemers bij een 50-tal bedrijven. Op die manier behouden we de continuïteit van de activiteit en bewaken we de gezondheid van de medewerkers."

Heftruckchauffeurs

In een voedingsbedrijf zoals de REO-veiling in Roeselare zijn er van die onmisbare functies. Minister Crevits: "Bijvoorbeeld heftruckchauffeurs: die zijn nodig om groenten en fruit, die van de landbouwbedrijven komen, te stockeren in koelcellen. Als zij een hoogrisicocontact gehad hebben, krijgen ze op dag 1 een sneltest. Als die negatief is, mogen ze hun functie blijven uitoefenen. En dan volgt een tweede sneltest op dag 4. Is die ook negatief? Dan volgt op dag 7 nog een gewone coronatest."

Meest gelezen