Solvay schrapt 101 jobs in Neder-over-Heembeek

De directie van het Belgische chemiebedrijf Solvay heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt om 101 jobs te schrappen op de hoofdzetel in Neder-over-Heembeek.

Er zullen op de site in Neder-over-Heembeek ook 37 nieuwe banen worden gecreëerd, waardoor het nettoverlies er dus ongeveer 80 jobs bedraagt. Vooral bij het kaderpersoneel zullen er jobs verdwijnen. Op de Brusselse site werken 900 mensen.

De procedure-Renault is gestart. Die verplicht de werkgever om bij grote herstructureringen sociaal overleg te voeren met de vakbonden. De kalender moet nog worden vastgelegd.

Solvay heeft zwaar te lijden onder de crisis in de luchtvaartsector. Door de coronacrisis worden er veel minder nieuwe vliegtuigen besteld. En Solvay is een belangrijke leverancier van lichtgewichtmaterialen voor de vleugels en de rompen van onder meer Boeing en Airbus. In die afdeling zijn eerder dit jaar al 570 banen geschrapt, in fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Solvay is in 64 landen aanwezig en heeft ongeveer 24.000 mensen in dienst.

Meest gelezen