Videospeler inladen...

Speciale sneltest-procedure voor "kritische functies" in bedrijven: negatief geteste werknemers mogen doorwerken

Vanaf vandaag kunnen essentiële bedrijven sneltesten bekomen van de Vlaamse overheid voor kritische functies binnen hun bedrijf. De werknemers in die kritische functies die een hoogrisico-contact hebben opgelopen, kunnen dan meteen getest worden. 

Als de geteste werknemer negatief blijkt, mag die gewoon blijven doorwerken, zodat het bedrijf zonder haperingen kan blijven draaien. De werknemer moet wel extra voorzichtig zijn want er blijft wel een risico op besmetting.

De sneltestprocedure is goed nieuws onder andere voor de veiling in Roeselare, waar "Het Journaal" de nieuwe procedure in de praktijk ging bekijken.

Zelftest of sneltest: wat is ook alweer het verschil? Bekijk hieronder de uitleg door onze wetenschapsjournalist Koen Wauters: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen