Hoeilaart zoekt 20 inwoners die het verkeer mee willen helpen meten via telraamsensoren

De gemeente Hoeilaart wil weten hoeveel verkeer er door de straten gaat, en stelt 20 telraamsensoren ter beschikking die volautomatisch het verkeer tellen van achter de ramen. Daarvoor gaat de gemeente nog op zoek naar 20 inwoners die aan het project willen meehelpen.

Telraam is een systeem waarbij een camera aan een raam meet hoeveel fietsers, voetgangers, en voertuigen er in een bepaalde straat passeren.

"We willen een beter zich krijgen op waar er veel autoverkeer passeert, en waar er veel gefietst en gewandeld wordt, om dan een aantal ideale fiets- en wandelroutes te bepalen. Maar ook om een aantal maatregelen te kunnen nemen tegen sluipverkeer", zegt schepen van Mobiliteit, Pieter Muyldermans (PRO-Hoeilaart). In de periode voor corona, had het verkeer in Hoeilaart vaak te maken met sluipverkeer door de woonwijken: "We liggen dicht bij Brussel en tussen  de E411 en de Ring, en als het daar vastloopt, krijgen we toch wat sluipverkeer te verwerken" zegt Muyldermans. 

Wie het verkeer wil tellen, kan zich tot en met 14 februari melden op de website van de gemeente.

Meest gelezen