Radio 2

Vaccinatiecentra Waasland Noord-Oost komen in oude sporthal Beveren en GC de Route in Sint-Gillis-Waas

Er komen 2 vaccinatiecentra in de regio Waasland Noord-Oost. In de centra kunnen de inwoners van Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Zwijndrecht terecht voor het vaccin tegen het coronavirus. Er komt een centrum in de oude sporthal van Beveren en een tweede in gemeenschaps­centrum ‘de Route’ in Sint-Gillis-Waas. 

De burgemeesters van de gemeenten Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Zwijndrecht hebben samen met eerstelijnszone Waasland Noord-Oost besloten om 2 vaccinatiecentra op te richten in regio. Er komt een centrum in Beveren en een ander in Sint-Gillis-Waas. 

In elk centrum starten ze met 4 vaccinatielijnen. Dat is een rij waar je moet wachten om je vaccin te ontvangen, zo kunnen er meer mensen tegelijkertijd gevaccineerd worden. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin en het aantal vrijwilligers en personeelsleden, kunnen dat er ook 6 worden. Op dit moment bekijkt de eerstelijnszone of er voldoende personeel beschikbaar is om beide vaccinatiecentra ook effectief op te starten. De betrokken gemeenten zullen ook een transportplan opmaken om ervoor te zorgen dat iedereen eenvoudig tot aan het dichtstbijzijnde vaccinatiecentrum kan komen.

Waar de vaccinatiecentra van Waasland Zuid-West komen, is nog niet bekend. 

Meest gelezen