Vaccinatiecentrum op site De Zwaan voor inwoners Mol, Balen, Dessel en Retie

De inwoners van Mol, Balen, Dessel en Retie weten nu ook waar ze hun coronaprik zullen krijgen: er komt een tijdelijk vaccinatiecentrum op de site De Zwaan in het centrum van Mol. Dat is centraal gelegen voor de vier gemeenten. Als er genoeg vaccins beschikbaar zijn, kunnen er tot 1.900 mensen per dag worden gevaccineerd.

De vier gemeenten hebben bewust gekozen voor een grote tent en niet voor een bestaande zaal. "Volgens de draaiboeken moet het vaccinatiecentrum tot eind december beschikaar zijn", zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) van Mol. "Als je daarvoor dan een cultureel centrum of sporthal gebruikt, komen de verenigingen in de problemen als ze daar dit najaar dingen willen organiseren."

Goed bereikbaar

Er komt een grote tent op de achtergelegen grote koer van site De Zwaan. Die locatie is goed bereikbaar via de nabijgelegen grote randparkings Rivierstraat en Den Uyt. Voor het opzetten en inrichten van de tent wordt een beroep gedaan op de kennis en de ervaring van bedrijven uit de evenementensector. 

Dubbele capaciteit

Het grote voordeel van een tent is volgens de burgemeester ook de flexibiliteit. "We kunnen de stromen van binnen- en buitengaande mensen goed regelen. In de tent kunnen we 8 lijnen draaien, dat is de capaciteit van twee vaccinatiecentra. Als er genoeg vaccins beschikbaar zijn, kunnen er 1.900 mensen per dag worden ingeënt." In de tent wordt de hoeveelheid CO2 voortdurend gemonitord. 

Het vaccinatiecentrum in Mol moet op 1 februari klaar zijn. 

Meest gelezen