Videospeler inladen...

Minister Verlinden (CD&V) na rellen in Brussel: "Dit is ongehoord, er zijn geen aanwijzingen dat politie fouten maakte"

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) veroordeelt het geweld en vernielingen in Brussel vanmiddag. Rond halfvijf brak na een vreedzame protestactie aan het noordstation geweld uit. Relschoppers gooiden met stenen naar de politie en stichtten brand. De oorspronkelijke protestactie vroeg duidelijkheid over de dood van de 23-jarige Ibrahima die vorig weekend onwel werd in een politiekantoor en stierf. 

"Onaanvaardbaar en ongehoord". Minister Verlinden veroordeelt de relschoppers die vanmiddag schade hebben aangericht in de wijk rond het station van Brussel-Noord. Rond drie uur vanmiddag werd daar een vreedzame protestactie gehouden om gerechtigheid en duidelijkheid te vragen voor Ibrahima, een 23-jarige man die zaterdagavond om het leven kwam. Ibrahima was na een politiecontrole aan het noordstation meegenomen naar het commissariaat in de buurt. Tijdens zijn verhoor werd hij onwel. Hij werd afgevoerd met een ambulance maar overleed kort daarna in het ziekenhuis. 

De sfeer bij de protestactie vanmiddag sloeg rond halfvijf om. Enkele heethoofden begonnen met stenen te gooien naar de politie. Die zette het waterkanon in om de groep uiteen te drijven. Volgens minister Verlinden valt het geweld absoluut niet goed te praten. "Van wat ik gezien heb van het onderzoek, doet men er alles aan om te bekijken of er iets misliep bij de politieinterventie", zegt ze in "Het Journaal". "Maar vandaag is daar geen enkele aanwijzing toe, en dus is er zeker geen aanleiding voor dit geweld."

Herbekijk hier de reactie van Minister van Binnelandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in "Het Journaal" en lees daaronder verder:

Videospeler inladen...

De minister benadrukte dat er lessen zijn getrokken uit incidenten uit het verleden. "Er worden opleidingen en instructies voorzien voor agenten die te maken krijgen met dit soort van medische situaties en interventies", aldus de minister. "We gaan bekijken of hier alles correct is verlopen, maar ik heb geen aanwijzingen dat dat niet zo zou zijn", besluit ze.

Meest gelezen