Videospeler inladen...

Vlaanderen wil verplichte test en quarantaine voor iedereen die terugkeert uit Verenigd Koninkrijk

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil scherpere controles op iedereen die terugkeert uit het Verenigd Koninkrijk of Ierland, ook na een verblijf van minder dan 48 uur. In het Vlaams Parlement pleit hij voor meer controles - ook op de trein - en voor een verplichte coronatest en een quarantaine. Hij zal de zaak aankaarten op het Overlegcomité van volgende week, dat daarover een beslissing moet nemen.

"De Britse variant baart ons allemaal zorgen", aldus Wouter Beke in het Vlaams Parlement. Meer controle is hier volgens hem de boodschap.

Voorstander dat zij die terugkeren ook onmiddellijk een test afleggen en in quarantaine gaan

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V)

"Ik denk wel dat bijkomende maatregelen aan de orde zijn", zegt Beke. Daarom wil hij niet alleen controles op de vliegtuigen, maar ook op de Eurostar-treinen uit Londen.

"Ten tweede zijn wij er voorstander van dat zij die terugkeren ook onmiddellijk een test afleggen en in quarantaine gaan, ook als ze er minder dan 48 uur hebben verbleven." Voor zakenreizigers wil de minister ook geen uitzondering meer maken.

Beke zal de kwestie volgende week ter sprake brengen op het Overlegcomité. In "Villa Politica" zei hij dat dit Overlegcomité er voor hem "zo snel mogelijk" moet komen.

Meest gelezen