Archieffoto, Israëlische soldaten nabij Syrische grens
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

"Zeker 40 doden bij Israëlische luchtaanvallen in Syrië"

Bij Israëlische luchtaanvallen in het oosten van Syrië zijn minstens 40 soldaten en pro-regimestrijders gedood. De straaljagers bombardeerden in de nacht van dinsdag op woensdag militaire doelwitten van het Syrische leger en geallieerde milities, dat heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten gemeld. 

In het oosten van het land werden militaire doelwitten in de stad Deir es-Zor en de grensstad Albu Kamal aangevallen, dat heeft het Syrische staatspersbureau Sana gemeld. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten ging het om bijzonder hevige bombardementen. Onder de doden zouden negen soldaten van het Syrische regeringsleger zijn en 31 strijders van milities, onder wie aanhangers van de Libanese Hezbollah. Die is nauw met Iran verbonden en vecht in de Syrische burgeroorlog aan de zijde van de regeringstroepen. Het zou de dodelijkste aanval in tweeëneenhalf jaar zijn. 

Het Israëlische leger sprak zich niet uit over de aanvallen. De Israëlische luchtmacht valt regelmatig doelwitten in Syrië aan. Volgens het regeringsleger werden het voorbije jaar een vijftigtal doelen gebombardeerd. Israël wil op die manier de invloed van Iran terugdringen. Teheran beschouwt Israël als een aartsvijand en is in de burgeroorlog een belangrijke bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad.

Meest gelezen