Radio 2

12 jobs weg bij afvalbedrijf IMOG in Harelbeke

Bij het Zuid-West-Vlaamse afvalbedrijf IMOG verdwijnen 12 banen. Dat komt omdat ze daar niet langer pmd gaan sorteren. 28 medewerkers kunnen elders in het bedrijf aan de slag. 

Op dit moment werken er 40 mensen in het pmd-sorteercentrum van IMOG. De mensen die hun baan verliezen, zijn allemaal uitzendkrachten die al lang voor IMOG werken. Ze kunnen nog tot eind april aan de slag blijven. Daarna zullen ze een andere job moeten zoeken.

Waarom geen pmd meer?

Ze gaan bij IMOG geen pmd meer sorteren omdat FOST Plus, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Belgische afvalinzameling, een beperkt aantal nieuwe sorteercentra bouwt. 2 in Vlaanderen en 3 in Wallonië. Die moeten de 9 bestaande sorteercentra vervangen. De IMOG-sorteerinstallatie in Harelbeke dateert uit 1996 en voldoet op technisch en economisch vlak niet meer. FOST Plus vraagt een capaciteit die 10 keer hoger ligt dan die van de installatie in Harelbeke.

Meest gelezen