8 transmigranten opgepakt rond snelwegparking in Hoeselt

Vanmorgen zijn 8 mensen die zich verstopt hadden in een vrachtwagen, meegenomen door de politie. Toen de Tsjechische chauffeur even halt wilde houden op de snelwegparking, sprongen er mensen uit zijn vrachtwagen.

De chauffeur stopte met zijn vrachtwagen op de parking op de E313 ter hoogte van Hoeselt. Meteen sprongen er 5 mannen uit het voertuig, waarop de politie werd gebeld. “De chauffeur zag dat er mensen uit de laadruimte begonnen te kruipen en bagage aan elkaar doorgaven”, vertelt korpschef Dirk Claes van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. “De collega’s van de Limburgse wegpolitie hebben nog 3 vrouwen in de laadruimte aangetroffen. Onze ploegen hebben de buurt afgezocht met een speurhond, en zo hebben ze nog 5 mannen kunnen oppakken.”

Minderjarige verstekeling

De 8 verstekelingen zijn waarschijnlijk uit Eritrea afkomstig en waren op doorreis naar het Verenigd Koninkrijk. Er was ook een minderjarige jongen bij. De politie heeft nu contact opgenomen met de Dienst Vreemdelingenzaken, in afwachting blijven ze opgesloten.

Meest gelezen