Bedrijf in Sint-Katelijne-Waver bedenkt tuinstoof om zijn personeel aan het werk te houden tijdens coronacrisis

Bij Belgium Technics in Sint-Katelijne-Waver produceren ze sinds kort een tuinstoof, een verbrandingsoventje dat niet voor rookhinder zorgt voor wie errond zit. Zaakvoerder Glenn Van Herck bedacht het nieuwe product om zijn mensen tijdens de coronacrisis aan het werk te kunnen houden. Belgium Technics maakt normaal gezien luchtkanalen voor ventilatiesystemen. Omdat er veel werven zijn stilgelegd, zag het bedrijf zijn productie dalen, "maar de tuinstoof is ondertussen een bestseller geworden", vertelt de zaakvoerder op Radio 2 Antwerpen.

"We hebben onze omzet het afgelopen jaar enorm zien dalen omdat er veel werven zijn stilgelegd", legt Glenn Van Herck uit, de zaakvoerder van Belgium Technics in Sint-Katelijne-Waver. Het bedrijf werkt normaal gezien voor installateurs en maakt luchtkanalen voor alle ventilatiesystemen. 

Op de vraag hoe de tuinstoof er gekomen is, antwoordt Van Herck dat het eerder een toeval was. "We bleven soms wat langer buiten met de collega's omdat we minder werk hadden en zochten daarom een soort  van kachel om ons te verwarmen. We zagen echter op tegen het vuil dat zo'n kachel met zich meebrengt. Zo kwamen we op het idee om de tuinstoof te ontwikkelen. Die is onderaan helemaal gesloten, brandt het hout telkens volledig op, maar wie er rond zit krijgt geen rook in het gezicht, wat bij een vuurkorf wel het geval is."

Bestseller

Belgium Technics is drie weken geleden begonnen met de productie van de tuinstoof en er komen veel bestellingen binnen. "De stoof heeft ons eindejaar nog wat goedgemaakt", zegt Van Herck. "We gaan er een blijver van maken, want ook na corona kan ons product goed van pas komen."

Meest gelezen