Brussels Hoofdstedelijke Gewest zoekt 350 medewerkers voor vaccinatiecentra

In het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest komen er een tiental vaccinatiecentra. Om die op volle capaciteit te laten draaien zijn minstens 300 à 350 medewerkers nodig. 

Het belangrijkste vaccinatiecentrum van Brussel komt op de Heizel. Daar zullen verschillende paleizen van Brusselse Expo ingericht worden als vaccinatiecentrum. "Maar het personeel daarvoor vinden, wordt een hele uitdaging", zegt Inge Neven, Brussels coronacrisismanager. "Gelukkig hebben we al heel wat ervaring opgedaan bij de testcentra; die ervaring komt nu goed van pas. "

In totaal zullen er zeker 15 coördinerende artsen nodig zijn en een 70-tal mensen die de vaccins zelf zetten. Dat kunnen huisartsen maar ook verpleegkundigen zijn. Daarnaast is er ook nood aan heel veel mensen  voor het administratieve werk, om mensen in het centrum te begeleiden en voor verschillende logistieke taken. 

En nu maar hopen dat de derde golf niet te fel aantrekt zodat we voldoende personeel kunnen vinden.

Inge Neven - Brussels Coronacrisismanager

"We gaan rekruteren via de reguliere kanalen zoals onze huisartsenkringen, de ziekenhuizen, zelfstandige verpleegkundigen, en scholen. Voor de niet medische profielen zullen we via interimbureaus werken. Daarnaast zullen ook vrijwilligers zeker welkom zijn. Daarvoor zal ook een tool worden uitgewerkt, zodat mensen kunnen aangeven wanneer ze eventueel in het vaccinatiecentrum kunnen komen werken. We hopen nu vooral dat de derde golf niet te fel zal aantrekken. Want dat zou de druk op al die mensen fel kunnen doen toenemen. We hopen dan ook dat die derde golf onder controle blijft zodat we voldoende mensen kunnen vinden. "

Meest gelezen