Club Brugge-scout die Refaelov ontdekte in Israël trots op "zijn" Gouden Schoen

Kersvers Gouden Schoen-winnaar Lior Refaelov mag dan wel bij Antwerp voetballen, ook bij Club Brugge blinken ze van trots. Club-scout Raymond Mommens haalde Refaelov destijds vanuit Israël naar het Jan Breydelstadion: "Ik ben heel fier dat hij zoveel jaren later de trofee in de lucht mag steken."

In 2011 ontdekte Raymond Mommens Refaelov bij Maccabi Haifa in Israël. "Ik had snel door dat hij een ideale voetballer was voor de Belgische competitie. Hij maakte technisch een heel sterke indruk."

Twijfels in het begin

"Niet iedereen bij Club Brugge was meteen overtuigd om de Israëliër aan te trekken", zegt Raymond Mommens over die beginperiode. Maar 10 jaar later blijkt dat Gouden Schoen Lior Refaelov mee de Belgische voetbalgeschiedenis heeft gekleurd. "Hij heeft veel betekend voor Club Brugge en nu ook voor Antwerp. Ik ben heel trots op Lior", zegt Mommens nog.

Meest gelezen