Cultuurcentrum De Mol in Lier wordt vaccinatiecentrum voor eerstelijnszone Pallieterland

Voor de eerstelijnszone Pallieterland in de regio Lier is nu ook een vaccinatiecentrum bekend. In het cultureel centrum De Mol in Lier zullen inwoners van Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst zich binnenkort kunnen laten vaccineren. "Het centrum is de beste plek om zo veel mogelijk mensen te vaccineren", zegt de Lierse burgemeester Frank Boogaerts. 

Ook voor de regio Lier is het nu duidelijk waar mensen zich binnenkort kunnen laten vaccineren. Het cultureel centrum De Mol zal dienen als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst. Het centrum is volgens alle burgemeesters de beste plaats, omdat er een grote zaal en een grote parking aanwezig is. Ook is het goed bereikbaar, met de auto of met het openbaar vervoer.  

"Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren", zegt de burgemeester van Lier, Frank Boogaerts (N-VA). "Daarom kiezen we een plek waarvoor iedereen een zo klein mogelijke afstand moet afleggen. Die afstand is voor elke inwoner in de hele zone zo gelijk mogelijk verdeeld." 

Zodra we de vaccins krijgen en de infrastructuur is aangepast, zullen we beginnen vaccineren

Frank Bogaerts, burgemeester Lier (N-VA)

De eerstelijnszone wil snel kunnen starten met de vaccinaties. De komende dagen en weken wordt daarom alles in orde gebracht. "Zo gauw we de vaccins krijgen en zodra de infrastructuur is aangepast, zullen we van start gaan. Het is natuurlijk onze bedoeling om dat zo snel mogelijk te doen", aldus Boogaerts. 

Er wordt nog wel onderzocht hoe minder mobiele mensen geholpen zullen worden, omdat voor hen de afstand naar het centrum toch te groot of te moeilijk kan zijn. 

Meest gelezen