Depot in Leuven wil in maart druppelgewijs weer open gaan

Vanavond vindt het laatste online "You're not alone"-concert plaats van de stad Leuven en concertzaal Het Depot. Mike Naert van het Depot hoopt dat de heropening van de zalen aan bod komt op het nieuwe overlegcomité. "Opnieuw 7 maanden sluiten houdt niemand vol."

Mike Naert van concertzaal Het Depot hoopt dat vanaf maart weer kleine concerten voor berperkt publiek kunnen doorgaan. "Opnieuw lange tijd sluiten is onhoudbaar voor muzikanten, technici en publiek. We moeten perspectief krijgen. De federale regeling heeft wat onhandig gecommuniceerd over de verlenging van de maatregelen en heeft zich daarvoor geëxcuseerd, gelukkig. Maar nu verwacht ik dat de cultuursector en de zalen op het eerste overlegcomité minstens aan bod komen. We hebben nood aan perspectief. Tenzij die Britse variant nu plots voor hoge pieken zorgt, moeten we toch vanaf maart weer iets kunnen organiseren. Artiesten en publiek hebben daar nood aan."

7 maanden wachten tot iedereen gevaccineerd is om weer open te gaan? Dat houdt niemand financieel en mentaal vol

Mike Naert, het Depot Leuven

Vandaag treedt Geert Verdickt van muziekgroep Buurman als laatste op in de online concertreeks "You're not alone". "Dat was een succes", zegt Mike Naert. Samen met de stad Leuven bood het Depot artiesten aan die een online een intiem concert hielden voor een beperkt publiek. Leuvenaars konden daarvoor mensen nomineren, vaak uit de zorg of de horeca. "Het waren heel diverse artiesten van Zwangere Guy over Milow tot Sergio. Dat was eigenlijk best heel intens, de artiesten praatten dan ook rechtstreeks met de mensen, hartverwarmend. Maar nu is het tijd om onze zaal druppelgewijs vanaf maart te heropenen. Nog eens 7 maanden sluiten houdt niemand vol. Dan zal de overheid financieel zwaar over de brug moeten komen om ons te steunen," aldus Naert.

Meest gelezen