BELGA

Geen variant van coronavirus in Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden

Het coronavirus dat in het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden circuleert, is dan toch geen variant van het gewone coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek. Even werd gevreesd dat het om de Britse variant zou gaan omdat het virus zich zo snel verspreidde.

In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden is een grote uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Op drie afdelingen zijn er daar besmettingen, zowel bij patiënten als bij het personeel. Meteen na de vaststelling van de besmettingen stuurde het ziekenhuis stalen naar verschillende labo's om te onderzoeken of het weleens om de Britse variant kon gaan, maar dat is dus niet het geval.

 "In de stalen die we van het Sint-Trudo Ziekenhuis gekregen hebben, vinden we geen speciale mutaties of varianten", bevestigt viroloog Marc Van Ranst. "Dit is het gewone coronavirus dat al sinds maanden in ons land circuleert. Pas op, dit virus heeft hier al twee erge golven veroorzaakt, dat betekent dat het heel besmettelijk is."

Alle besmette patienten zijn intussen overgebracht naar de speciale covidafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis. En de meeste geplande opnames en ambulante behandelingen zijn stopgezet tot 1 februari.

Meest gelezen